Terug naar Recepten

Asperges met Korianderpesto, serranohamchips en gegrilde cherrytomaatjes

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met Korianderpesto, serranohamchips en gegrilde cherrytomaatjes

Ingrediënten

 1 kg. asperges

 1 zakje rucola

 8 plakjes serranoham

 8 cherrytomaatjes

 Bosje koriander

 Pijnboompitten

 Geraspte parmezaan

 Olijfolie

 Zeezout uit de molen

 2 eieren

Bereiding

  • Koriander met licht geroosterde pijnboompitjes, olijfolie, parmezaan en olijfolie en wat zeezout in de blender fijn malen.
  • Serranoham in olijfolie uitbakken.
  • Cherrytomaatjes halveren, bestrooien met wat zout en in een grillpan grillen zonder olie.
  • De asperges schillen en koken volgens het basisrecept.
  • Bak ondertussen de rucola op hoog vuur snel knapperig.
  • Laat de asperges uitlekken en doe twee á drie eetlepels kookvocht bij de korianderpesto.
  • Leg op ieder voorverwarmd bord wat rucola, daarop de asperges, de serranoham, en 4 halve zacht gekookte eieren.
  • Druppel de korianderpesto eromheen en garneer met de gegrilde cherrytomaatjes.