Terug naar Recepten
Asperges met Korianderpesto, serranohamchips en gegrilde cherrytomaatjes
Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
1 kg. asperges
1 zakje rucola
8 plakjes serranoham
8 cherrytomaatjes
Bosje koriander
Pijnboompitten
Geraspte parmezaan
Olijfolie
Zeezout uit de molen
2 eieren
Bereiding
- Koriander met licht geroosterde pijnboompitjes, olijfolie, parmezaan en olijfolie en wat zeezout in de blender fijn malen.
- Serranoham in olijfolie uitbakken.
- Cherrytomaatjes halveren, bestrooien met wat zout en in een grillpan grillen zonder olie.
- De asperges schillen en koken volgens het basisrecept.
- Bak ondertussen de rucola op hoog vuur snel knapperig.
- Laat de asperges uitlekken en doe twee á drie eetlepels kookvocht bij de korianderpesto.
- Leg op ieder voorverwarmd bord wat rucola, daarop de asperges, de serranoham, en 4 halve zacht gekookte eieren.
- Druppel de korianderpesto eromheen en garneer met de gegrilde cherrytomaatjes.