Terug naar Recepten

Asperges met krab en dille

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperges met krab en dille

Ingrediënten

 500 gr. aspergepunten

 2 tl. zout

 4 sneetjes casinobrood

 1 dl. mayonaise

 1 bosje dille

 80 gr. krabvlees

 boter

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Maak onder het garen van de asperges de mayonaise en zet die koel weg.
  • Snijd een deel van het krabvlees in stukjes (hou de meeste stukjes achter voor de garnering).
  • Maak de dille schoon, dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze fijn.
  • Roer krabvlees en dille door de mayonaise.
  • Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze in een koekenpan. Bestrijk de geroosterde sneetjes met het krab-mayonaisemengsel.
  • Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om ze helemaal droog te krijgen.
  • Snijd de aspergepunten in de lengte door en leg ze op de mayonaise.
  • Snijd van de achtergehouden stukken krabvlees schijven en decoreer daar de toast mee.

 

  • Voor dit gerecht kan zowel versgekookte krab als krab uit blik of diepgevroren krab gebruikt worden.