Terug naar Recepten

Asperges met kruidensaus

Wit Bijgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperges met kruidensaus

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 2 eieren

 3 dl. magere yoghurt

 1 tl. dille

 1 el. bieslook

 1 el. peterselie

 1 tl. tuinkers

 rozemarijn

 1 tl. citroenmosterd

 1 tl. dijonmosterd

 2 el. cognac

 1 el. wijnazijn

 1 knoflookteentje

 3 el. olie

 zout

Bereiding

  • Begin met de asperges te schillen en te garen volgens de aanwijzingen in het basisrecept.
  • Kook, terwijl de asperges staan te garen, de eieren hard (10 minuten).
  • Maak de groene kruiden schoon, spoel ze af onder de koude kraan, maak ze goed droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze zeer fijn .
  • Spoel de gekookte eieren koud, pel ze en hak ze eveneens fijn.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om ze af te laten koelen.
  • Roer de fijngehakte groene kruiden door elkaar, roer de mosterd, de olie en de azijn erdoor.
  • Voeg er driekwart van de gehakte eieren aan toe en knijp het teentje knoflook boven het mengsel uit.
  • Roer er de cognac door en breng de saus op dikte met de yoghurt. Breng de saus op smaak met wat zout.
  • Leg de asperges naast elkaar op een dienschaal, strijk er de saus over en strooi er het achtergehouden fijngehakte ei over.