Ingrediënten
2 kilo asperges
20 gr. zout
50 gr. haricots verts
50 gr. doperwtjes
100 gr. boter
witte peper
zout
Bereiding
- Leg 100 gr. boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
- Maak de haricots verts en de doperwtjes schoon en kook ze apart gaar in water met wat zout. Spoel ze af met koud water.
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Haal enkele aspergestengels uit het kooknat en snijd er de punt vanaf (ongeveer 1 centimeter).
- Voor de lenteboter hebt u 50 gr. punten nodig. Hak de punten klein en pureer ze samen met de haricots verts en de doperwtjes (In een vijzel of de mixer).
- Roer de boter smeuig en meng er de groentepuree door.
- Breng de boter op smaak met peper en zout en wrijf deze met een houten lepel door
een zeef. - Vul een spuitzak met de boter en spuit op elk bord een toefje.
- Haal de rest van de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.