Asperges met lenteboter

De ingredienten

  • 100 gram boter
  • 50 gram haricots verts
  • 50 gram doperwtjes
  • 1 kg witte asperges
  • zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Leg 100 gr. boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  2. Maak de haricots verts en de doperwtjes schoon en kook ze apart gaar in water met wat zout. Spoel ze af met koud water.
  3. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  4. Haal enkele aspergestengels uit het kooknat en snijd er de punt vanaf (ongeveer 1 centimeter).
  5. Voor de lenteboter hebt u 50 gr. punten nodig. Hak de punten klein en pureer ze samen met de haricots verts en de doperwtjes (In een vijzel of de mixer).
  6. Roer de boter smeuig en meng er de groentepuree door.
  7. Breng de boter op smaak met peper en zout en wrijf deze met een houten lepel door
    een zeef.
  8. Vul een spuitzak met de boter en spuit op elk bord een toefje.
  9.  Haal de rest van de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.