Terug naar Recepten

Asperges met lenteboter

Wit Bijgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperges met lenteboter

Ingrediënten

 2 kilo asperges

 20 gr. zout

 50 gr. haricots verts

 50 gr. doperwtjes

 100 gr. boter

 witte peper

 zout

Bereiding

  • Leg 100 gr. boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  • Maak de haricots verts en de doperwtjes schoon en kook ze apart gaar in water met wat zout. Spoel ze af met koud water.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Haal enkele aspergestengels uit het kooknat en snijd er de punt vanaf (ongeveer 1 centimeter).
  • Voor de lenteboter hebt u 50 gr. punten nodig. Hak de punten klein en pureer ze samen met de haricots verts en de doperwtjes (In een vijzel of de mixer).
  • Roer de boter smeuig en meng er de groentepuree door.
  • Breng de boter op smaak met peper en zout en wrijf deze met een houten lepel door
    een zeef.
  • Vul een spuitzak met de boter en spuit op elk bord een toefje.
  •  Haal de rest van de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.