Asperges met mosterd-kruidensaus

De ingredienten

  • 500 gr. groene asperges
  • 750 gr. witte asperges
  • 250 ml. zure room
  • 0,5 el. (groene) mosterd (Maille)
  • 20 sprietjes bieslook
  • 6 takjes peterselie
  • zout, peper

Informatie

  • Groen/Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. De groene asperges voorzichtig wassen en 15 minuten in koud water zetten.
  2. De witte asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden schillen.
  3. Van de witte en groene asperges de houtachtige uiteinden (2 cm) afsnijden.
  4. De asperges tot gebruik in een vochtige theedoek bewaren.
  5. In een kom de zure room en de mosterd doen.
  6. De bieslook en 5 takjes peterselie erboven fijn knippen en het geheel tot een saus roeren.
  7. De saus op smaak brengen met peper en zout.
  8. In een grote pan met ruim water en zout de witte asperges ± 5 minuten koken.
  9. De groene asperges toevoegen en beide soorten in nog 10 minuten gaar koken.
  10. De asperges met een schuimspaan uit de pan nemen, ze op vier bordjes rangschikken en de saus ernaast scheppen.
  11. Garneren met een toefje peterselie.