Asperges met paprika vinaigrette

De ingredienten

  • 1 kg asperges
  • 10 g zout
  • paprika mix (groene,rode en gele)
  • 2 eieren
  • 2 dl vinaigrettesaus
  • peterselie
  • Vinaigrettesaus: Vinaigrettesaus: 1,2 tl mosterd
  • Vinaigrettesaus: 1,5 dl slaolie
  • Vinaigrettesaus: 1,2 dl kruidenazijn
  • Vinaigrettesaus: zout
  • Vinaigrettesaus: 1,2 tl suiker
  • Vinaigrettesaus: peper uit de pepermolen

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Schil de asperges en kook ze gaar volgens het basisrecept. Laat ze vervolgens goed uitlekken.
  3. Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Meng voor de vinaigrettesaus de slaolie, azijn, mosterd en de suiker in een kommetje. Maak de saus op smaak met peper en zout.
  5. Pel de eieren en snijd deze fijn.
  6. Snijd de peterselie fijn.
  7. De paprika's, eieren en de peterselie vermengen met de vinaigrettesaus.
  8. De asperges op de borden schikken en overgieten met de paprika mix.