Terug naar Recepten

Asperges met paprika vinaigrette

Wit Bijgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Asperges met paprika vinaigrette

Ingrediënten

 1 kg asperges

 10 g zout

 paprika mix (groene,rode en gele)

 2 eieren

 2 dl vinaigrettesaus

 peterselie

 Vinaigrettesaus: Vinaigrettesaus: 1,2 tl mosterd

 Vinaigrettesaus: 1,5 dl slaolie

 Vinaigrettesaus: 1,2 dl kruidenazijn

 Vinaigrettesaus: zout

 Vinaigrettesaus: 1,2 tl suiker

 Vinaigrettesaus: peper uit de pepermolen

Bereiding

  • Kook de eieren hard.
  • Schil de asperges en kook ze gaar volgens het basisrecept. Laat ze vervolgens goed uitlekken.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng voor de vinaigrettesaus de slaolie, azijn, mosterd en de suiker in een kommetje. Maak de saus op smaak met peper en zout.
  • Pel de eieren en snijd deze fijn.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • De paprika's, eieren en de peterselie vermengen met de vinaigrettesaus.
  • De asperges op de borden schikken en overgieten met de paprika mix.