Asperges met romige dressing en krokante spekreepjes

De ingredienten

  • 1 kg. asperges
  • 2 eieren
  • 4 sneden gerookt spek van 3 mm
  • 2 sneden brood
  • boter
  • 2 el. fijngesneden pijpajuin

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

Voor de dressing:
1el. mosterd
2 dl. maïsolie
1/2 dl. azijn
zout en peper
1/2 ui
1 ei

Bereiding

  1. Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
  2. Kook ondertussen 2 eieren hard en plet ze fijn.
  3. Ontzwoerd het spek, snijd het in reepjes en bak ze krokant in een noot boter.
  4. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in het spekvet.

    Bereid de dressing:
  6. Maal de ui, het ei en de mosterd fijn in de keukenrobot.
  7. Voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Schik de asperges op 4 borden.
  10. Lepel de saus over de uiteinden en strooi er het geplette ei, het spek, de broodkorstjes en de pijpajuin over.
  11. Serveer de rest van de dressing apart.