Terug naar Recepten

Asperges met uien-eieren saus

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met uien-eieren saus

Ingrediënten

 500-750 gr. asperges

 8 eieren

 2 uien

 40 gr. boter

 30 gr. bloem

 500 ml koude melk

 peper naar smaak

 peterselie

Bereiding

  • Asperges 15 min. in een beetje water koken, vocht bewaren voor de aspergesoep.
  • Eieren 8 min. koken.
  • Uien fijn snijden en fruiten in de boter, een beetje water toevoegen en dit 10 min. zachtjes stoven, met de deksel op de pan.
  • Bestrooi de uien met bloem en roer er de koude melk door met peper op smaak maken en 5 min. laten indikken.
  • Asperges en eieren in stukjes snijden en op de bodem van een schaal leggen.
  • De saus erover gieten, en bestrooien met fijn gesneden peterselie.