Asperges met uien-eieren saus

De ingredienten

  • 500-750 gr. asperges
  • 8 eieren
  • 2 uien
  • 40 gr. boter
  • 30 gr. bloem
  • 500 ml koude melk
  • peper naar smaak
  • peterselie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges 15 min. in een beetje water koken (tip: vocht bewaren voor aspergesoep.)
  2. Eieren 8 min. koken.
  3. Uien fijn snijden en fruiten in de boter, een beetje water toevoegen en dit 10 min. zachtjes stoven, met de deksel op de pan.
  4. Bestrooi de uien met bloem en roer er de koude melk door met peper op smaak maken en 5 min. laten indikken.
  5. Asperges en eieren in stukjes snijden en op de bodem van een schaal leggen.
  6. De saus erover gieten, en bestrooien met fijn gesneden peterselie.