Asperges met verse kruiden

De ingredienten

  • 1 kilo asperges
  • zout
  • 50 g boter
  • 1 sjalotje
  • 4 eieren
  • mespunt tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 1 el gehakte kervel
  • 1 el gehakte peterselie

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de asperges volgens te basisbereiding.
  2. Breng in een tweede pan water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en hak ze fijn.
  3. Meng de gehakte eieren met de gehakte  peterselie en kervel.
  4. Pel het sjalotje en snipper deze.
  5. Til de asperges met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kookvocht.
  6. Verhit de boter in een pan, leg de asperges erin en voeg een paar lepels van het kookvocht toe. Voeg ook de tijm, takjes peterselie, citroensap en het sjalotjes toe.
  7. Laat de asperges 10 minuten zachtjes stoven, verwijder dan de takjes peterselie.
  8. Bestrooi de asperges met het ei-kruidenmengsel.