Terug naar Recepten

Asperges met verse kruiden

Wit Bijgerecht 3 personen 45 - 60 minuten

Asperges met verse kruiden

Ingrediënten

 1 kilo asperges

 zout

 50 g boter

 1 sjalotje

 4 eieren

 mespunt tijm

 2 takjes peterselie

 1 el gehakte kervel

 1 el gehakte peterselie

Bereiding

  • Kook de asperges volgens te basisbereiding.
  • Breng in een tweede pan water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en hak ze fijn.
  • Meng de gehakte eieren met de gehakte  peterselie en kervel.
  • Pel het sjalotje en snipper deze.
  • Til de asperges met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kookvocht.
  • Verhit de boter in een pan, leg de asperges erin en voeg een paar lepels van het kookvocht toe. Voeg ook de tijm, takjes peterselie, citroensap en het sjalotjes toe.
  • Laat de asperges 10 minuten zachtjes stoven, verwijder dan de takjes peterselie.
  • Bestrooi de asperges met het ei-kruidenmengsel.