Terug naar Recepten

Asperges met verse zalm overgoten met champagnesaus

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met verse zalm overgoten met champagnesaus

Ingrediënten

 4 kg asperges

 4 zalmfilets van 125 gram

 70 gram boter

 50 gram bloem

 3 dl visfond

 2 dl slagroom

 2 dl champagne

 Zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de asperges, kook ze 5 minuten met wat zout en laat ze nog 15 minuten in de pan garen.
  • Verpak de zalm in aluminiumfolie met een klontje boter van 5 gram en leg het pakketje gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Smelt voor de champagnesaus 50 gram boter in een steelpan en roer er de bloem door.
  • Laat de roux al roerend 5 minuten lang pruttelen en roer dan de visfond er, in gedeelten, met een garde doorheen.
  • Laat de saus op laag vuur nog 10 minuten koken.
  • Klop de slagroom lobbig en meng dit, samen met de 2 dl champagne, door de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de asperges naast elkaar op een voorverwarmd bord en drapeer hier de zalm overheen.
  • Overgiet het geheel met de champagnesaus en serveer direct.