Asperges met verse zalm overgoten met champagnesaus

De ingredienten

  • 4 kg asperges
  • 4 zalmfilets van 125 gram
  • 70 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 dl visfond
  • 2 dl slagroom
  • 2 dl champagne
  • Zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de asperges, kook ze 5 minuten met wat zout en laat ze nog 15 minuten in de pan garen.
  3. Verpak de zalm in aluminiumfolie met een klontje boter van 5 gram en leg het pakketje gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Smelt voor de champagnesaus 50 gram boter in een steelpan en roer er de bloem door.
  5. Laat de roux al roerend 5 minuten lang pruttelen en roer dan de visfond er, in gedeelten, met een garde doorheen.
  6. Laat de saus op laag vuur nog 10 minuten koken.
  7. Klop de slagroom lobbig en meng dit, samen met de 2 dl champagne, door de saus.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Leg de asperges naast elkaar op een voorverwarmd bord en drapeer hier de zalm overheen.
  10. Overgiet het geheel met de champagnesaus en serveer direct.