Asperges met vinaigrette hollandaise

De ingredienten

  • 4 soeplepels slagroom
  • 8 soeplepels olijfolie
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • nootmuskaat
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 soeplepels gehakte peterselie
  • peper en zout
  • 4 soeplepels witte wijnazijn
  • 2 soeplepels yoghurt

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  2. Mix de azijn, de olijfolie, de yoghurt en de room en kruid met peper en zout en nootmuskaat.
  3. Pureer de hardgekookte eieren en snij de ham in fijne reepjes.
  4. Voeg ze bij de vinaigrette, alsook de gehakte peterselie.
  5. Serveer de lauwe asperges met deze mengeling.