Terug naar Recepten

Asperges met vinaigrette saus

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met vinaigrette saus

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 2.25 dl. olie

 1 dl. kruidenazijn

 25 gr. kappertjes

 20 gr. kervel

 20 gr. bieslook

 20 gr. dragon

 35 gr. ui

 witte peper uit de molen

 zout

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens de aanwijzingen in het basisrecept.
  • De vinaigrettesaus kan mooi gemaakt worden terwijl de asperges staan te garen.
  • Was de groene kruiden zorgvuldig, droog ze met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze fijn.
  • Hak de ui ragfijn.
  • Roer olie en azijn door elkaar en roer er de groene kruiden en de ui en de kappertjes door.
  • Breng de vinaigrettesaus op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om af te koelen.
  • Verdeel de afgekoelde asperges over de borden en schep er enkele lepeltjes vinaigrettesaus over.
  • Serveer de rest van de saus in een kommetje.