Terug naar Recepten

Asperges met visbeignets

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met visbeignets

Ingrediënten

 12 witte asperges

 peper en zout

 500 gr. pladijsfilet

 2 eierdooiers

 8 cl pilsbier

 80 gr. bloem (tarwebloem)

 20 gr. kervel

 2 el kappertjes

 1 dl room

 1 eierdooier

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • De eierdooiers loskloppen met bier, peper en zout en roeren met de gezeefde bloem tot een glad beignetbeslag.
  • De visfilets in reepjes snijden, ze door het beslag wentelen en goudbruin bakken in hete frituurolie.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.
  • Voor de saus de eierdooier loskloppen in de hete room en er de kappertjes met een beetje kappertjesvocht doorroeren.
  • De asperges en de visbeignets op warme borden schikken en overgieten met de saus.