Asperges met visbeignets

De ingredienten

  • 12 witte asperges
  • peper en zout
  • 500 gr. pladijsfilet
  • 2 eierdooiers
  • 8 cl pilsbier
  • 80 gr. bloem (tarwebloem)
  • 20 gr. kervel
  • 2 el kappertjes
  • 1 dl room
  • 1 eierdooier

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  2. De eierdooiers loskloppen met bier, peper en zout en roeren met de gezeefde bloem tot een glad beignetbeslag.
  3. De visfilets in reepjes snijden, ze door het beslag wentelen en goudbruin bakken in hete frituurolie.
  4. Laten uitlekken op keukenpapier.
  5. Voor de saus de eierdooier loskloppen in de hete room en er de kappertjes met een beetje kappertjesvocht doorroeren.
  6. De asperges en de visbeignets op warme borden schikken en overgieten met de saus.