
Ingrediënten
400 gr verse zalm
400 gr witte asperges
Saus: 3 sinaasappels
Saus: 1 dl witte wijn
Saus: 1/8 l slagroom
Saus: 3 sjalotjes
Saus: 20 gr boter
Saus: zout, peper, fijngehakte dragon, fijngehakte peterselie
Saus: 50 gr koude boter
Bereiding
- Verwijder als eerste de graten van de zalm. Snijd de zalm vervolgens in schuine plakjes en zet deze afgedekt weg.
- Kook de asperges volgens het basisrecept en zet deze warm weg.
- Voor de saus:
- Spoel de sinaasappelen af met heet water en schil ze zo fijn mogelijk. Houd wat schil apart voor de garnering. Pers ze vervolgens uit en vermeng 2 dl van het sap met 1 dl witte wijn.
- Laat het mengsel samen met de sinaasappelschillen tot de helft inkoken.
- Voeg de helft van de slagroom toe en laat verder inkoken tot je 1,25 dl overhoudt.
- Snipper de sjalotjes fijn, verhit boter in de pan en fruit de sjalotjes glazig.
- Voeg hier de saus aan toe en laat 5 minuten koken.
- Wrijf de saus door een zeef en breng op smaak met zout, peper en dragon.
- Roer de koude boter in kleine stukjes door de saus.
- Klop vervolgens de slagroom stijf en schep deze door de saus.
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Smeer 4 borden in met boter, leg de asperges erop en drapeer hier overheen de zalm.
- Bestrooi de zalm met zout en peper en giet de sinaasappelsaus over het geheel heen.
- Grill het geheel 2 tot 3 minuten in de voorverwarmde oven tot de saus goudbruin is.
- Garneer het gerecht met de achtergehouden sinaasappelschil en de peterselie.