Asperges met zalm in sinaasappelsaus

De ingredienten

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwijder als eerste de graten van de zalm. Snijd de zalm vervolgens in schuine plakjes en zet deze afgedekt weg.
  2. Kook de asperges volgens het basisrecept en zet deze warm weg.
  3. Voor de saus:
  4. Spoel de sinaasappelen af met heet water en schil ze zo fijn mogelijk. Houd wat schil apart voor de garnering. Pers ze vervolgens uit en vermeng 2 dl van het sap met 1 dl witte wijn.
  5. Laat het mengsel samen met de sinaasappelschillen tot de helft inkoken.
  6. Voeg de helft van de slagroom toe en laat verder inkoken tot je 1,25 dl overhoudt.
  7. Snipper de sjalotjes fijn, verhit boter in de pan en fruit de sjalotjes glazig.
  8. Voeg hier de saus aan toe en laat 5 minuten koken.
  9. Wrijf de saus door een zeef en breng op smaak met zout, peper en dragon.
  10. Roer de koude boter in kleine stukjes door de saus.
  11. Klop vervolgens de slagroom stijf en schep deze door de saus.
  12. Verwarm de oven voor op 180° C.
  13. Smeer 4 borden in met boter, leg de asperges erop en drapeer hier overheen de zalm.
  14. Bestrooi de zalm met zout en peper en giet de sinaasappelsaus over het geheel heen.
  15. Grill het geheel 2 tot 3 minuten in de voorverwarmde oven tot de saus goudbruin is.
  16. Garneer het gerecht met de achtergehouden sinaasappelschil en de peterselie.