Asperges met zalm op een bedje van zeekraal

De ingredienten

  • 1,5 kilo witte asperges
  • 500 g groene asperges
  • 400 g zeekraal
  • 1 lente-uitje
  • 4 moten zalm
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl room
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de witte asperges zorgvuldig, was de groene asperges. Snijd bij de witte en de groene asperges ongeveer 2 cm van de onderzijde af.
  2. Vul een pan met water en voeg de asperges en een snufje zout toe, zorg dat de asperges net onder staan. Breng het water aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de witte asperges nog 15 minuten doorgaren. De groene asperges uit de pan halen en laten uitlekken.
  3. Was de zeekraal en het lente-uitje.
  4. Snijd het lente-uitje in fijne ringetjes.
  5. Wok de zeekraal met het lente-uitje kort in de olijfolie, totdat de zeekraal mooi donkergroen kleurt.
  6. Bak de zalmmoten op niet te hoog vuur gaar.
  7. Snijd de zalm in repen van dezelfde dikte als de asperges.
  8. Maak op het midden van het bord een bedje van de gewokte zeekraal en leg om en om de asperges en de zalmrepen hierop.
  9. Schenk de witte wijn in een pannetje en voeg een scheutje room toe.
  10. Breng de saus op smaak met peper en zout.