Terug naar Recepten

Asperges met zalm op een bedje van zeekraal

Paars Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Asperges met zalm op een bedje van zeekraal

Ingrediënten

 1,5 kilo witte asperges

 500 g groene asperges

 400 g zeekraal

 1 lente-uitje

 4 moten zalm

 1 dl witte wijn

 2 dl room

 Peper en zout

 Olijfolie

Bereiding

  • Schil de witte asperges zorgvuldig, was de groene asperges. Snijd bij de witte en de groene asperges ongeveer 2 cm van de onderzijde af.
  • Vul een pan met water en voeg de asperges en een snufje zout toe, zorg dat de asperges net onder staan. Breng het water aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de witte asperges nog 15 minuten doorgaren. De groene asperges uit de pan halen en laten uitlekken.
  • Was de zeekraal en het lente-uitje.
  • Snijd het lente-uitje in fijne ringetjes.
  • Wok de zeekraal met het lente-uitje kort in de olijfolie, totdat de zeekraal mooi donkergroen kleurt.
  • Bak de zalmmoten op niet te hoog vuur gaar.
  • Snijd de zalm in repen van dezelfde dikte als de asperges.
  • Maak op het midden van het bord een bedje van de gewokte zeekraal en leg om en om de asperges en de zalmrepen hierop.
  • Schenk de witte wijn in een pannetje en voeg een scheutje room toe.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.