Terug naar Recepten

Asperges met

Wit Hoofdgerecht 1 personen 15 - 30 minuten

Asperges met

Ingrediënten

 500 gr. asperges

 Gezouten roomboter

 Verse peterselie

 Verse bieslook

 Witte wijn

 150 gr. serranoham

 Versgemalen peper

Bereiding

  • Schil de asperges en leg ze in water, tot ze net onder staan, met zout, een schepje suiker, een flinke scheut witte wijn en een klontje roomboter en kook ze gaar. 
  • Serranoham in stukjes snijden.
  • Peterselie en bieslook fijnsnijden.
  •  In een klein pannetje de gezouten roomboter smelten, serranoham, peterselie en bieslook meeverwamen en op smaak brengen met vers gemalen zwarte peper.
  • Asperges afgieten als ze gaar zijn en op schaal leggen.
  • Gesmolten Serranohamboter erover gieten.

Smakelijk!