Asperges naturel met beenham

De ingredienten

  • 750 gr. asperges
  • 500 gr. beenham
  • 1 pakje roomboter
  • Hollandaise saus
  • 2 aardappelen
  • kruidenboter
  • 2 eieren

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

Bereiding

  1. Verwarm de borden in de voorverwarmde oven. Schil de asperges (of laat dit doen door de groentenboer)

    Eet smakelijk!

    1. Schil en kook de asperges in 15 min. beetgaar. Voor een lekkere zachte aspergetop kun je evt. wat boter toevoegen aan het kookwater.
    2. Kook de aardappels (ongeschild) en de eieren (hard gekookt).
    3. Maak ondertussen de Hollandaise saus klaar in een pannetje en doe daar een ruime hoeveelheid roomboter bij (1/2 - 1 pakje).
    4. Als de borden warm zijn en de asperges zijn bijna gaar leg je de beenham netjes op een bordje, daarnaast de afgegoten asperges en de aardappel.
    5. Snijd een stukje van de aardappel open en doe daar de kruidenboter in.
    6. Het gekookte ei in partjes snijden en decoreren op je bord.
    7. Als laatste de saus toevoegen.