Terug naar Recepten

Asperges Nordenskjold

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperges Nordenskjold

Ingrediënten

 500 gr. aspergepunten

 1.5 tl. zout

 5 blaadjes gelatine

 4 eieren

 4 kleine tomaten

 1 ei

 azijn

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier.
  • Zet de asperges koel weg.
  • Laat 1 liter kooknat tot de helft inkoken.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water, knijp ze uit en roer ze door het warme aspergenat.
  • Giet het aspergenat in vier gladde puddingvormpjes en stort het nat terug in het pannetje.
  • Zet de vormpjes in de koelkast en herhaal deze handeling tot er een dun laagje gelei op de vormpjes zit.
  • Ontvel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden.
  • Kook een ei hard (10 minuten).
  • Snijd de tomaten in dunne plakjes en zet ze tegen de rand van de puddingvormpjes.
  • Snijd het harde eiwit in reepjes en plaats deze tussen de plakjes tomaat tegen de zijkant van de vormpjes.
  • Zet de plakjes tomaat en de reepjes ei met wat gelei vast en giet zoveel gelei in de vormpjes dat er een laagje van ongeveer 1 centimeter dik ontstaat.
  • Pocheer de vier eieren in een pan met water en wat azijn (hou het eiwit met een lepel bij elkaar).
  • Snijd de gepocheerde eieren bij en laat ze afkoelen.
  • Leg in elk vormpje een gepocheerd ei en vul aan met gelei.
  • Laat de gelei in de koelkast opstijven.
  • Stort op elk bord een vormpje (even in warm water houden om het lossen te vergemakkelijken) en leg er de aspergepunten omheen.