Asperges op Brabantse wijze met ham, ei, krielaardappeltjes, roomboter en peterselie

De ingredienten

  • 3 witte asperges
  • 125 gr. beenham (1 mooi dikker stuk)
  • 3 middelgrote krielaardappeltjes
  • 3 kwarteleitjes
  • 75 gr. roomboter
  • 1 takje peterselie

Informatie

  • Wit
  • 1 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de witte asperges, kook ze gaar en laat ze in het vocht liggen.
  • Kook de kwarteleitjes 3 minuten en pel deze.
  • Was de krielaardappeltjes goed en kook ze in de schil gaar.
  • Smelt de roomboter en leg hierin de plak ham (laat niet kleuren).
  • Snijd de krielaardappeltjes voor de helft in van boven naar beneden en van voor naar achter totdat het stukje aardappel los laat.
  • Leg hierop een plukje peterselie.
  • Leg de asperges langs elkaar op bord en leg hierop de plak ham.
  • Zet de 3 aardappeltjes er boven.
  • Snijd van de kwarteleitjes een klein plakje af en zet deze onder de asperges.
  • Druppel wat gesmolten roomboter over de kwarteleitjes en de asperges met ham.