Asperges op Spaanse wijze

De ingredienten

  • 2 el tomaten, in blokjes
  • 2 sardines uit blik, zonder vel of graten
  • 1 dl koksroom
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2,5 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1,5 dl maïskiemolie
  • 1 eierdooier
  • 1 kg witte asperges
  • 1 kg groene asperges
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 1 hardgekookt ei

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de saus door een mayonaise te maken van eierdooier en olie. Zorg dat deze beide ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn.
  2. Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eierdooier en voeg mosterd, citroensap, knoflook, peper en zout toe.
  3. Pureer de sardientjes in de keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.
  4. Leg op de borden om en om 3 groene en 3 witte asperges. Nappeer met de saus.
  5. Prak het hardgekookte ei fijn.
  6. Garneer met tomatenblokjes, bieslook, peterselie, kappertjes en ei.