Asperges op zijn Italiaans

De ingredienten

  • 8 geschilde witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 el boter
  • 2 el slagroom
  • 2 el olie
  • 200 gr. (risotto) rijst
  • 1 dl witte wijn
  • 100 gr. verse geraspte Parmezaansekaas
  • zout
  • peper

Informatie

  • Groen/Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges schillen en koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. (7,5 dl. kookvocht apart houden).
  2. Kopjes van de asperges afsnijden de stelen in stukjes van 1 cm. snijden en 1/4 deel van de stelen pureren.
  3. De slagroom toevoegen.
  4. De ui in olie fruiten en de (risotto) rijst toevoegen.
  5. Bak dit geheel glazig, beslist niet bruin.
  6. Meng het kookvocht met de wijn en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst.
  7. Laat de (risotto) rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken.
  8. Voeg na 15 minuten de aspergestelen en de puree toe.
  9. Breng de (risotto) rijst op smaak met zout en peper en Parmezaanskaas.
  10. Garneer de (risotto) rijst met de aspergekopjes.