Terug naar Recepten

Asperges op zijn Italiaans

Paars Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Asperges op zijn Italiaans

Ingrediënten

 8 geschilde witte asperges

 8 geschilde groene asperges

 1 fijngesneden ui

 1 el boter

 2 el slagroom

 2 el olie

 200 gr. (risotto) rijst

 1 dl witte wijn

 100 gr. verse geraspte Parmezaansekaas

 zout

 peper

Bereiding

  • Asperges schillen en koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. (7,5 dl. kookvocht apart houden).
  • Kopjes van de asperges afsnijden de stelen in stukjes van 1 cm. snijden en 1/4 deel van de stelen pureren.
  • De slagroom toevoegen.
  • De ui in olie fruiten en de (risotto) rijst toevoegen.
  • Bak dit geheel glazig, beslist niet bruin.
  • Meng het kookvocht met de wijn en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst.
  • Laat de (risotto) rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken.
  • Voeg na 15 minuten de aspergestelen en de puree toe.
  • Breng de (risotto) rijst op smaak met zout en peper en Parmezaanskaas.
  • Garneer de (risotto) rijst met de aspergekopjes.