Terug naar Recepten

Asperges Saltimbocca

Paars Bijgerecht 3 personen Max. 15 minuten

Asperges Saltimbocca

Ingrediënten

 800 gr. witte en/of groene asperges

 150 gr. parmaham

 3-4 takjes salie, alleen de blaadjes

 olijfolie extra vierge

 fleur de sel (zeezout)

Bereiding

  • Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant.
  • Kook de asperges in een bodem water met zout 12 min. 
  • Neem de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken.
  • Leg op elke asperge een (klein) salieblaadje.
  • Wikkel er 1-2 plakjes ham om.
  • Rooster de asperges op de hete barbecue in 5-6 min. bruin en gaar.
  • Leg ze op een schaal, sprenkel er extra vierge olijfolie over en bestrooi met fleur de sel.