Asperges uit de oven op macaroni

De ingredienten

  • 150 gr. dungesneden gedroogde rauwe ham
  • 500 gr. groene asperges
  • 1 zak pasta carbonara
  • 1 dl. room
  • 75 gr. geraspte, jong belegen kaas

Informatie

  • Groen
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  3. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een schone droogdoek.
  4. Wikkel om elke asperge een plakje rauwe ham.
  5. Bereid de pasta carbonara volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg extra de room toe.
  6. Schep de pasta met een schuimspaan in een ovenschaal, zodat er saus in de pan achterblijft.
  7. Roer de helft van de kaas door deze saus.
  8. Leg de asperges bovenop en verdeel de achtergehouden saus erover.
  9. Strooi de rest van de kaas erover en zet de schotel 15 minuten in de oven, zodat de saus net begint te kleuren.