Ingrediënten
1 kg. asperges
10 gr. zout
1 bosje bieslook
2 dl. vinaigrettesaus
1 tl. mosterd
4 eieren
1 dl. mayonaise
1 bosje peterselie
1 bosje radijsjes
Voorbeiding
Voor de vinaigrettesaus:
1,5 dl slaolie
1/2 dl kruidenazijn
1/2 tl mosterd
witte peper uit de molen
zout
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Maak, terwijl de asperges staan te garen, eerst de mayonaise en dan de vinaigrettesaus.
- Voor de vinaigrettesaus de peterselie goed schoon spoelen en droogslaan.
- De blaadjes van de steeltjes halen en fijnhakken.
- Slaolie en azijn in een kommetje met de garde vermengen.
- Voeg de helft van de gehakte peterselie toe, roer de mosterd erdoor en breng de vinaigrettesaus op smaak met versgemalen peper en zout.
- Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken en afkoelen.
- Spoel de bieslook schoon, dep de sprietjes droog en hak ze fijn.
- Strooi de gehakte bieslook over de punten van de asperges.
- Kook de eieren hard (tien minuten), laat ze afkoelen en pel ze.
- Snijd de eieren overlangs door en wip de dooiers eruit.
- Prak deze fijn in een kommetje en roer er de mayonaise, de mosterd en de overgebleven helft van de fijngehakte peterselie door.
- Spoel de radijsjes schoon en verwijder de kroontjes en worteltjes.
- Verdeel de asperges over de borden.
- Vul een spuitzak met de eigeelmassa.
- Leg de halve eiwitten langs de asperges en spuit ze vol met de eigeelmassa.
- Zet er de radijsjes tussen en schep een paar lepels vinaigrettesaus over de asperges.