Asperges uit de wok!

De ingredienten

  • 500 gram witte asperges
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 1 kippenbouillontablet
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • peper
  • 500 gram bami

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

 

  1. Schil de asperges en snijd ze in schuine 1,5 cm dikke "plakjes".
  2. Snijd de ui in smalle partjes en de knoflook in plakjes.
  3. Kook de bami gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verhit de wok op hoog vuur droog voor.
  5. Schenk de olijfolie er straalgewijs in.
  6. Roerbak de knoflook 1 minuut en neem de plakjes met een schuimspaan uit de wok.
  7. Schep de asperges en ui in de wok en roerbak op hoog vuur 4-5 minuten.
  8. Meng 1 dl warm water met oestersaus en sojasaus, verkruimel het bouillontablet erin en schep dit bij de asperges.
  9. Breng de saus al omscheppend op hoog vuur aan de kook.
  10. Voeg de gare bami toe.
  11. Doe de rucola in een kom en schep de rest hieroverheen.
  12. Breng op smaak met wat peper en de gefruite knoflook.
  13. Garneer eventueel met rode peper.