Asperges van de kust

De ingredienten

  • 500 g asperges
  • 1 kg mosselen in schelp
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 300 g spinazie vers
  • 400 g tagliatelle groen ( spinazie)
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 dl riesling witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijd ze in stukjes en roerbak ze beetgaar.
  2. Roerbak de mosselen in de wok gaar met de ui, 1 teentje knoflook en de riesling. Haal ze uit de schelp en bewaar het kookvocht.
  3. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim kokend water met een beetje zout.
  4. Was de spinazie en snijd de paprika in reepjes.
  5. Doe een scheutje olijfolie in de wok en bak de asperges op met de spinazie, paprika en 1 teentje knoflook.
  6. Voeg hierbij de mosselen, het kookvocht en op het laatst de crème fraîche.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Warm goed door zonder te koken en drapeer de saus over de tagliatelle.
  9. Garneer met een paar blaadjes spinazie, enkele reepjes paprika en een schelp van de mosselen.