Aspergesalade Florence

De ingredienten

  • 500 g asperge
  • 1 el boter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl creme fraiche
  • 5 takjes verse basilicum
  • 1 zakje mini-mozzarella
  • 10 kerstomaatjes
  • Zout
  • Vers gemalen peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm lang.
  2. Snijd de kerstomaatjes door midden.
  3. Hak 2 takjes basilicum fijn.
  4. Kook de stukken asperges 10 minuten en spoel ze af met koud water.
  5. Verwarm de boter in een pan en roerbak de asperges enkele minuten.
  6. Blus ze af met de witte wijn en roer de crème fraîche met de fijn gehakte basilicum erdoor.
  7. Breng de asperges op smaak met zout en peper.
  8. Schik de roergebakken asperges op 4 bordjes en leg er de mozzarella en kerstomaatjes omheen.
  9. Scheur wat blaadjes van de overgebleven basilicumtakjes en garneer hiermee de Italiaanse salade.