Aspergesalade met aardappel en ham

De ingredienten

  • 500 g asperges
  • 500 g nieuwe vastkokende aardappelen
  • 200 g achterham, dikke plakken
  • bosje bos uitjes
  • 1/2 bosje peterselie
  • mayonaise, halvanaise of mayonaise met milde yoghurt
  • peper en zout
  • evt. 4 gekookte eieren

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges schillen en koken.
  2. Aardappelen boenen en koken in de schil, daarna af laten koelen in koud water en van de schil ontdoen.
  3. Asperges en aardappelen in stukjes snijden.
  4. Bosui in ringetjes snijden.
  5. Ham in kleine stukjes snijden en alles mengen met de mayonaise.
  6. Peper en zout naar smaak toevoegen, eventueel serveren met gekookte eieren.