Aspergesalade met citroenjeneverdressing
Informatie
- Wit
- 4 personen
- Salade
- Meer dan 30 minuten
Bereiding
- Oven verwarmen tot 100 graden.
- Bakplaat bekleden met vetvrij bakpapier en de schapenkaas er in 4 cirkels met een doorsnede van 20 cm op uitstrooien.
- Kaasbordjes 10 á 15 min midden in de oven laten bakken en daarna heel voorzichtig op het aanrecht schuiven om af te koelen en op te stijven.
- Asperges schillen, kontjes wegsnijden en koken met zout en een snufje suiker.
- Goed uit laten lekken en in schuine stukjes van 3 cm snijden.
- Citroenjenever aan de kook brengen met de sjalot en fijngehakte ansjovis. Tot een kwart inkoken en zeven.
- Gezeefde citroenjenever mengen met de 2 eetlepels citroenjenever en de olijfolie.
- Peper en zout naar smaak toevoegen.
- Komkommer schillen, overlangs halveren en vocht en pitjes weghalen. Vruchtvlees in lucifertjes snijden.
- Kerstomaatjes wassen en halveren.
- Lente-uitjes schoonmaken en fijnsnijden.
- Mortadella in lucifertjes snijden.
- Plakjes Serranoham stevig oprollen en halveren.
- Aspergestukjes mengen met lente-uitjes, kerstomaatjes, komkommer, Mortadella, Serranoham en citroenmelisse.
- Kaasbordjes op 4 platte borden leggen, salade erover verdelen en de dressing daarover scheppen.