Terug naar Recepten

Aspergesalade met citroenjeneverdressing

Wit Salade 4 personen 30 - 45 minuten

Aspergesalade  met  citroenjeneverdressing

Ingrediënten

 500 gr. witte asperges

 zout

 suiker

 1 dl citroenjenever + 2 el citroenjenever

 1 gesnipperd sjalotje

 6 ansjovisfilets

 125 gr. Mortadelle (dik gesneden)

 100 gr. Serranoham (flinterdun gesneden)

 100 gr. geraspte belegen schapenkaas

 2 el fijngehakte malse citroenmelisse-blaadjes

 10 kerstomaatjes

 2 gesnipperde lente-uitjes

 1 kleine komkommer

 ca 1 dl olijfolie

Bereiding

  • Oven verwarmen tot 100 graden.
  • Bakplaat bekleden met vetvrij bakpapier en de schapenkaas er in 4 cirkels met een doorsnede van 20 cm op uitstrooien.
  • Kaasbordjes 10 á 15 min midden in de oven laten bakken en daarna heel voorzichtig op het aanrecht schuiven om af te koelen en op te stijven.
  • Asperges schillen, kontjes wegsnijden en koken met zout en een snufje suiker.
  • Goed uit laten lekken en in schuine stukjes van 3 cm snijden.
  • Citroenjenever aan de kook brengen met de sjalot en fijngehakte ansjovis. Tot een kwart inkoken en zeven.
  • Gezeefde citroenjenever mengen met de 2 eetlepels citroenjenever en de olijfolie.
  • Peper en zout naar smaak toevoegen.
  • Komkommer schillen, overlangs halveren en vocht en pitjes weghalen. Vruchtvlees in lucifertjes snijden.
  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Lente-uitjes schoonmaken en fijnsnijden.
  • Mortadella in lucifertjes snijden.
  • Plakjes Serranoham stevig oprollen en halveren.
  • Aspergestukjes mengen met lente-uitjes, kerstomaatjes, komkommer, Mortadella, Serranoham en citroenmelisse.
  • Kaasbordjes op 4 platte borden leggen, salade erover verdelen en de dressing daarover scheppen.