Aspergesalade met een ham-peterseliemousse en gepocheerd hoeve eitje.

De ingredienten

  • Mousse: 4 gr. poedergelatine
  • Mousse: 100 cl bouillon of vocht van asperges
  • Mousse: 100 cl slagroom
  • Mousse: 200 gr. Achterham
  • verschillende slasoorten
  • 4 kleine eitjes
  • 1 bos peterselie
  • 0,5 kg. asperges

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding


Ham-peterseliemousse:

  1. Ongeveer 4 cm van de asperges afsnijden en ca 20 minuten in koud water leggen.
  2. De asperges schillen en de afsnijdsels met water en iets zout opzetten en koken, hierop een schone doek met daarin de asperges ca 5 min. koken.

    Gepocheerd hoeve eitje:

    1. Gelatine weken in iets witte wijn.
    2. Ham in de keukenmachine hakken, hierbij de peterselie doen.
    3. De warme bouillon bij de gelatine doen en dit oplossen, dit bij de hammassa doen en de geklopte room er door spatelen, dit in een vorm storten.
      1. Water opzetten met ruim zout en azijn, dit koken, hierin de eitjes pocheren (het vocht mag niet meer koken) 3 min.

         

        1. De salade aanmaken met iets dressing.
        2. De asperges in stukjes snijden.
        3. Het bord opmaken met de mousse en het gepocheerde eitje.