Terug naar Recepten

Aspergesalade met een ham-peterseliemousse en gepocheerd hoeve eitje.

Wit Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergesalade met een ham-peterseliemousse en gepocheerd hoeve eitje.

Ingrediënten

 0,5 kg. asperges

 4 kleine eitjes

 1 bos peterselie

 verschillende slasoorten

 Mousse: 200 gr. Achterham

 Mousse: 100 cl slagroom

 Mousse: 100 cl bouillon of vocht van asperges

 Mousse: 4 gr. poedergelatine

Bereiding

  • Ongeveer 4 cm van de asperges afsnijden en ca 20 minuten in koud water leggen.
  • De asperges schillen en de afsnijdsels met water en iets zout opzetten en koken, hierop een schone doek met daarin de asperges ca 5 min. koken.


Ham-peterseliemousse:

  • Gelatine weken in iets witte wijn.
  • Ham in de keukenmachine hakken, hierbij de peterselie doen.
  • De warme bouillon bij de gelatine doen en dit oplossen, dit bij de hammassa doen en de geklopte room er door spatelen, dit in een vorm storten.

Gepocheerd hoeve eitje:

  • Water opzetten met ruim zout en azijn, dit koken, hierin de eitjes pocheren (het vocht mag niet meer koken) 3 min.
  • De salade aanmaken met iets dressing.
  • De asperges in stukjes snijden.
  • Het bord opmaken met de mousse en het gepocheerde eitje.