Terug naar Recepten
Aspergesalade met een ham-peterseliemousse en gepocheerd hoeve eitje.
Wit Salade 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
0,5 kg. asperges
4 kleine eitjes
1 bos peterselie
verschillende slasoorten
Mousse: 200 gr. Achterham
Mousse: 100 cl slagroom
Mousse: 100 cl bouillon of vocht van asperges
Mousse: 4 gr. poedergelatine
Bereiding
- Ongeveer 4 cm van de asperges afsnijden en ca 20 minuten in koud water leggen.
- De asperges schillen en de afsnijdsels met water en iets zout opzetten en koken, hierop een schone doek met daarin de asperges ca 5 min. koken.
Ham-peterseliemousse:
- Gelatine weken in iets witte wijn.
- Ham in de keukenmachine hakken, hierbij de peterselie doen.
- De warme bouillon bij de gelatine doen en dit oplossen, dit bij de hammassa doen en de geklopte room er door spatelen, dit in een vorm storten.
Gepocheerd hoeve eitje:
- Water opzetten met ruim zout en azijn, dit koken, hierin de eitjes pocheren (het vocht mag niet meer koken) 3 min.
- De salade aanmaken met iets dressing.
- De asperges in stukjes snijden.
- Het bord opmaken met de mousse en het gepocheerde eitje.