Terug naar Recepten

Aspergesalade met gegrilde zeeduivel en kwarteleitjes

Groen Lunch 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergesalade met gegrilde zeeduivel en kwarteleitjes

Ingrediënten

 12 groene asperges

 8 plakjes zeeduivelfilet van ca. 50 g per stuk

 80 g champignons

 2 sjalotjes

 2 lente uitjes

 1 kropsla

 4 toefjes frisée sla

 Balsamico azijn

 4 kwarteleitjes

 olie

 Peper en zout

Bereiding

  • Verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde van de groene asperges. Groene asperges hoef je niet te schillen tenzij het dikke stengels zijn. Schil dan alleen het onderste gedeelte van de asperge.
  • Bestrijk de zeeduivelfilets met olie, peper en zout.
  • Verhit een grilpan en gril de zeeduivelfilets aan beide zijden 2 minuten. Houd warm in de oven.
  • Snijd de champignons in partjes, pel en snipper de sjalotjes en snijd de lente-uitjes in stukjes.
  • Bak de champignons, sjalotjes en lente-uitjes in een eetlepel olie beetgaar. Afblussen met de balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul een pan met water en een snufje zout en kook de asperges in 5 min beetgaar.
  • Was de sla en pluk deze in stukjes voor de salade.
  • Snijd de asperges in stukjes van ca. 2 cm.
  • Bak de kwarteleitjes in een beetje olie.
  • Verdeel de sla, de aspergestukjes en de gebakken champignons over de borden en leg hierop de gegrilde zeeduivelfilet en een gebakken kwarteleitje.