Aspergesalade met gegrilde zeeduivel en kwarteleitjes

De ingredienten

  • Balsamico azijn
  • 4 toefjes frisée sla
  • 1 kropsla
  • 2 lente uitjes
  • 80 g champignons
  • 2 sjalotjes
  • 8 plakjes zeeduivelfilet van ca. 50 g per stuk
  • 12 groene asperges
  • 4 kwarteleitjes
  • olie
  • Peper en zout

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde van de groene asperges. Groene asperges hoef je niet te schillen tenzij het dikke stengels zijn. Schil dan alleen het onderste gedeelte van de asperge.
  2. Bestrijk de zeeduivelfilets met olie, peper en zout.
  3. Verhit een grilpan en gril de zeeduivelfilets aan beide zijden 2 minuten. Houd warm in de oven.
  4. Snijd de champignons in partjes, pel en snipper de sjalotjes en snijd de lente-uitjes in stukjes.
  5. Bak de champignons, sjalotjes en lente-uitjes in een eetlepel olie beetgaar. Afblussen met de balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.
  6. Vul een pan met water en een snufje zout en kook de asperges in 5 min beetgaar.
  7. Was de sla en pluk deze in stukjes voor de salade.
  8. Snijd de asperges in stukjes van ca. 2 cm.
  9. Bak de kwarteleitjes in een beetje olie.
  10. Verdeel de sla, de aspergestukjes en de gebakken champignons over de borden en leg hierop de gegrilde zeeduivelfilet en een gebakken kwarteleitje.