Aspergesalade met sesamdressing

De ingredienten

  • 200 gr. groene asperges
  • 1 stronk witlof
  • 2 el. Olijfolie
  • 50 gr. gesneden Serranoham
  • 1 tl. sesamzaad
  • 1 avocado
  • 2 el. Citroensap
  • ± 40 gr. gewassen veldsla
  • 2 el. Sesamolie
  • 1 el. Japanse sojasaus
  • zout en peper

Informatie

  • Groen
  • 2 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was de asperges en verwijder 2 cm van de onderkanten van de asperges.
  2. Halveer de asperges in de lengte.
  3. Was en halveer de witlof in de lengte.
  4. Verwijder de kern en snijd de witlof in de lengte in dunne repen.
  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges en de witlof op een laag vuur ongeveer 2 minuten.
  6. Bestrooi met zout en peper.
  7. Schep de groenten op een bord en laat ze afkoelen.
  8. Halveer de plakken ham in de lengte en bak ze in de koekenpan krokant. Laat ze afkoelen.
  9. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  10. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in lange plakken.
  11. Besprenkel de avocado met 1 eetlepel citroensap.
  12. Verdeel de veldsla over 2 borden.
  13. Leg op de sla een bergje gebakken groenten, avocado en de ham.
  14. Klop een dressing van de sesamolie, sojasaus en 1 eetlepel citroensap.
  15. Breng op smaak met zout en peper.
  16. Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi ze met het sesamzaad.