Terug naar Recepten

Aspergesalade met sesamdressing

Groen Salade 2 personen 15 - 30 minuten

Aspergesalade met sesamdressing

Ingrediënten

 200 gr. groene asperges

 1 stronk witlof

 2 el. Olijfolie

 50 gr. gesneden Serranoham

 1 tl. sesamzaad

 1 avocado

 2 el. Citroensap

 ± 40 gr. gewassen veldsla

 2 el. Sesamolie

 1 el. Japanse sojasaus

 zout en peper

Bereiding

  • Was de asperges en verwijder 2 cm van de onderkanten van de asperges.
  • Halveer de asperges in de lengte.
  • Was en halveer de witlof in de lengte.
  • Verwijder de kern en snijd de witlof in de lengte in dunne repen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges en de witlof op een laag vuur ongeveer 2 minuten.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Schep de groenten op een bord en laat ze afkoelen.
  • Halveer de plakken ham in de lengte en bak ze in de koekenpan krokant. Laat ze afkoelen.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in lange plakken.
  • Besprenkel de avocado met 1 eetlepel citroensap.
  • Verdeel de veldsla over 2 borden.
  • Leg op de sla een bergje gebakken groenten, avocado en de ham.
  • Klop een dressing van de sesamolie, sojasaus en 1 eetlepel citroensap.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi ze met het sesamzaad.