Terug naar Recepten

Aspergeschotel met Parmezaanse kaas

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergeschotel met Parmezaanse kaas

Ingrediënten

 1 kg witte asperges

 75 gr. Parmezaanse kaas (stukje)

 50 gr. boter

 (versgemalen) zwarte peper

 zout

Bereiding

  • Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
  • Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf en kook de asperges in het kokende water in 10 minuten beetgaar.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  • Rasp de kaas.
  • Smelt de boter in een (steel)pan.
  • Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Schenk de boter erover, zodat alle asperges ermee zijn bedekt.
  • Bestrooi ze met peper en kaas en laat de aspergeschotel in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin worden.