Terug naar Recepten

Aspergesoep met roomkaas en kruiden

Wit Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergesoep met roomkaas en kruiden

Ingrediënten

 500 g witte asperges

 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met knoflook en kruiden

 1 dl witte wijn

 125 ml crème fraiche

 600 ml water

 2 kruidenbouillontabletten

 peper, zout

 eventueel nootmuskaat naar smaak

 2 el fijngehakte peterselie

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd het onderste houtachtige stukje eraf.
  • Asperges in stukjes snijden, aspergekoppen apart houden.
  • Overige aspergestukken met witte wijn, water en bouillontabletten aan de kook brengen en in 10-15 minuten gaar koken.
  • Kruidenkaas en crème fraiche toevoegen en soep pureren.
  • Soep weer aan de kook brengen.
  • Op smaak maken met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.