Aspergesoep met roomkaas en kruiden

De ingredienten

  • 500 g witte asperges
  • 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met knoflook en kruiden
  • 1 dl witte wijn
  • 125 ml crème fraiche
  • 600 ml water
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • peper, zout
  • eventueel nootmuskaat naar smaak
  • 2 el fijngehakte peterselie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het onderste houtachtige stukje eraf.
  2. Asperges in stukjes snijden, aspergekoppen apart houden.
  3. Overige aspergestukken met witte wijn, water en bouillontabletten aan de kook brengen en in 10-15 minuten gaar koken.
  4. Kruidenkaas en crème fraiche toevoegen en soep pureren.
  5. Soep weer aan de kook brengen.
  6. Op smaak maken met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.