Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

De ingredienten

  • 6 plakjes (diepvries) bladerdeeg
  • 1 zakje verse rucola (30 g), fijngeknipt
  • 1 tl honing
  • 2 eidooiers
  • 6 el melk
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 1 kg witte asperges
  • 1 zakje hazelnoten (85 g), grof gehakt

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde.
  2. Kook de asperges ongeveer 10 minuten in gezouten water.
  3. Verwarm de oven voor op 200C°.
  4. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  5. Roer in een kom de geitenkaas los met de melk, 1 eidooier, en honig.
  6. Voeg de rucola, zout en peper toe aan het mengsel .
  7. Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de bladerdeegplakjes overlappend op het aanrecht en rol deze uit tot een langwerpige lap, rand iets dikker laten.
  8. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop de deeglap.
  9. Bestrijk het deeg met geitenkaasmengsel, houd de rand hierbij vrij.
  10. Verdeel de asperges over het deeg.
  11. Klop de andere eidooier los met rest van de melk en bestrijk de aspergetaart hiermee.
  12. Bak de aspergetaart in de oven ca. 30 min goudbruin.
  13. Hak de hazelnoten grof en rooster ze kort in droge koekenpan. Laat ze op een bord afkoelen.
  14. Neem de aspergetaart uit de oven en bestrooi deze met de hazelnoten.
  15. Snijd de aspergetaart in 4 stukken. De taart kan warm of koud geserveerd worden.