Terug naar Recepten

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

Ingrediënten

 1 kg witte asperges

 300 g zachte geitenkaas

 6 el melk

 2 eidooiers

 1 tl honing

 1 zakje verse rucola (30 g), fijngeknipt

 6 plakjes (diepvries) bladerdeeg

 1 zakje hazelnoten (85 g), grof gehakt

Bereiding

  • Schil de asperges en verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde.
  • Kook de asperges ongeveer 10 minuten in gezouten water.
  • Verwarm de oven voor op 200C°.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Roer in een kom de geitenkaas los met de melk, 1 eidooier, en honig.
  • Voeg de rucola, zout en peper toe aan het mengsel .
  • Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de bladerdeegplakjes overlappend op het aanrecht en rol deze uit tot een langwerpige lap, rand iets dikker laten.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop de deeglap.
  • Bestrijk het deeg met geitenkaasmengsel, houd de rand hierbij vrij.
  • Verdeel de asperges over het deeg.
  • Klop de andere eidooier los met rest van de melk en bestrijk de aspergetaart hiermee.
  • Bak de aspergetaart in de oven ca. 30 min goudbruin.
  • Hak de hazelnoten grof en rooster ze kort in droge koekenpan. Laat ze op een bord afkoelen.
  • Neem de aspergetaart uit de oven en bestrooi deze met de hazelnoten.
  • Snijd de aspergetaart in 4 stukken. De taart kan warm of koud geserveerd worden.