Terug naar Recepten

Aspergetaart met geitenkaas

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Aspergetaart met geitenkaas

Ingrediënten

 5 vellen fillo bladerdeeg (diepvries)

 100 gr. hollandse geitenkaas

 1 kg witte asperges

 25 gr. boter

 1 zakje verse basilicum

 125 ml slagroom

 3 eieren

 versgemalen peper

 staafmixer of keukenmachine

 rechthoekige ovenschaal ( 20 x 25 cm ) ingevet

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Fillo deeg in verpakking ongeveer 2 uur laten ontdooien.
  • De geitenkaas raspen.
  • Asperges schillen en in ongeveer 15 minuten beetgaar koken.
  • Boter smelten (in de magnetron).
  • Fillo deeg voorzichtig uitvouwen en vellen met boter bestrijken.
  • Ingevette ovenschaal losjes met deeg bekleden.
  • In keukenmachine of met staafmixer basilicum met slagroom pureren.
  • Eieren, kaas en zout en peper naar smaak erdoor mengen.
  • Mengsel op deegbodem schenken en asperges met kopjes om en om erin leggen.
  • Taart in oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.