Aspergetaart met geitenkaas

De ingredienten

  • 5 vellen fillo bladerdeeg (diepvries)
  • 100 gr. hollandse geitenkaas
  • 1 kg witte asperges
  • 25 gr. boter
  • 1 zakje verse basilicum
  • 125 ml slagroom
  • 3 eieren
  • versgemalen peper
  • staafmixer of keukenmachine
  • rechthoekige ovenschaal ( 20 x 25 cm ) ingevet

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C.
  2. Fillo deeg in verpakking ongeveer 2 uur laten ontdooien.
  3. De geitenkaas raspen.
  4. Asperges schillen en in ongeveer 15 minuten beetgaar koken.
  5. Boter smelten (in de magnetron).
  6. Fillo deeg voorzichtig uitvouwen en vellen met boter bestrijken.
  7. Ingevette ovenschaal losjes met deeg bekleden.
  8. In keukenmachine of met staafmixer basilicum met slagroom pureren.
  9. Eieren, kaas en zout en peper naar smaak erdoor mengen.
  10. Mengsel op deegbodem schenken en asperges met kopjes om en om erin leggen.
  11. Taart in oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.