Terug naar Recepten

Aspergetaart met ham en kaas

Wit Lunch 3 personen 15 - 30 minuten

Aspergetaart met ham en kaas

Ingrediënten

 1 pakje bladerdeeg

 3 ons gekookte ham

 2 kg. asperges

 3 eieren

 2 dl slagroom

 1 zakje geraspte kaas

 peper

 zout

 suiker

 peterselie

 bieslook

Voorbeiding

  • De oven voorverwarmen op 220 graden.

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm. 
  • Kook deze met wat zout en een theelepeltje suiker beetgaar.
  • De asperges moeten heel goed uitlekken en droogdeppen met een theedoek.
  • Neem een taartvorm en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Vul de vorm met bladerdeeg en prik  er met een vork enkele gaatjes in.
  • Verdeel 150 gr. kleingesneden ham over de bodem en verdeel daaroverheen de asperges.
  • Bestrooi alles met ongeveer 1/3 deel van de kaas en met de rest van de ham.
  • Klop de eieren met de slagroom, zout, 2 eetlepels fijngesneden peterselie en 3 eetlepels fijngesneden bieslook los.
  • Giet dit ook over de asperges en bestrooi het geheel met de rest van de kaas.
  • Bak tot slot de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.