Aspergetaart met tomaat, mozzarella en tuinkruiden

De ingredienten

  • 500 gr. witte asperges
  • 8 romatomaten
  • 250 gr. buffelmozzarella
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje kervel
  • Bladerdeeg
  • 1 ltr. slagroom
  • 10 eidooiers
  • Peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  • Bekleed een taartpan met bladerdeeg en bak hier een mooie vorm van.
  • Schil de witte asperges snijd in gelijke stukjes van een ½  cm en blancheer.
  • Laat de stukjes asperge afkoelen op een plateau.
  • Was de tomaten, halveer en snijd in plakjes.
  • Snijd de buffelmozzarella in plakjes.
  • Hak de peterselie en kervel fijn.
  • Meng de slagroom met de eidooiers, gehakte kruiden en breng op smaak met peper en zout, niet luchtig kloppen.
  • Verdeel in de taartbodem de stukjes asperge, tomaatplakjes en mozzarella.
  • Giet hier voorzichtig de vloeibare massa op en meng dit voorzichtig door de vulling.
  • Verwarm de oven voor op 150 ◦c en bak de taart gaar in ± 45 min.
  • Snijd er puntjes van en serveer.