Terug naar Recepten

Aspergetaart met tomaat, mozzarella en tuinkruiden

Wit Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten

Aspergetaart met tomaat, mozzarella en tuinkruiden

Ingrediënten

 500 gr. witte asperges

 8 romatomaten

 250 gr. buffelmozzarella

 ½ bosje peterselie

 ½ bosje kervel

 Bladerdeeg

 1 ltr. slagroom

 10 eidooiers

 Peper en zout

Bereiding

  • Bekleed een taartpan met bladerdeeg en bak hier een mooie vorm van.
  • Schil de witte asperges snijd in gelijke stukjes van een ½  cm en blancheer.
  • Laat de stukjes asperge afkoelen op een plateau.
  • Was de tomaten, halveer en snijd in plakjes.
  • Snijd de buffelmozzarella in plakjes.
  • Hak de peterselie en kervel fijn.
  • Meng de slagroom met de eidooiers, gehakte kruiden en breng op smaak met peper en zout, niet luchtig kloppen.
  • Verdeel in de taartbodem de stukjes asperge, tomaatplakjes en mozzarella.
  • Giet hier voorzichtig de vloeibare massa op en meng dit voorzichtig door de vulling.
  • Verwarm de oven voor op 150 ◦c en bak de taart gaar in ± 45 min.
  • Snijd er puntjes van en serveer.