Aspergetaart met zalm

De ingredienten

  • 1 kg. groene asperges
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 3 eieren
  • 150 gr. zure room
  • 100 gr. geraspte parmezaan
  • zout en peper

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Lunch
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Ingrediënten deeg:

200 gr. bloem
100 gr. boter
1 snuifje zout
3 3l. koud water

Bereiding

  1. Kneed de ingrediënten voor het deeg vlug tot een bol en laat 15 rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit en bekleed er een beboterde taartvorm mee.
  3. Bak het deeg blind gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  4. Blancheer de asperges gedurende 3 minuten in licht gezouten water en laat ze uitlekken.
  5. Vul de afgekoelde taartbodem met in stukjes gesneden zalm en schik er de asperges in waaiervorm op.
  6. Klop de eieren met de room, de kaas en peper. Voeg er eventueel een scheutje melk bij.
  7. Giet dit mengsel over de asperges en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.