Terug naar Recepten

Aspergetaartjes

Wit Lunch 2 personen 45 - 60 minuten

Aspergetaartjes

Ingrediënten

 300 gr. asperges

 15 gr. boter

 15 gr. bloem

 1/2 tl. mosterd

 25 gr. geraspte pittige kaas

 1 eidooier, losgeklopt

 1/4 dl room of sojacuisine

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Afgieten (kookvocht bewaren) en in stukken van 3 cm. snijden.
  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Vier vlaaivormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg.
  • Gaatjes in de bodem prikken en 10 minuten bakken.
  • Ondertussen boter smelten, bloem toevoegen, glad roeren en 1/4 ltr. van het asperge-kookvocht toevoegen. 10 min. zachtjes laten koken.
  • Mosterd, de helft van de kaas, eidooier, room en asperges erdoor scheppen en over de taartbodems verdelen.
  • Bestrooien met een eetlepel kaas en in ongeveer 5 tot 10 minuten op 220°C goudbruin bakken.