Ingrediënten
300 gr. asperges
15 gr. boter
15 gr. bloem
1/2 tl. mosterd
25 gr. geraspte pittige kaas
1 eidooier, losgeklopt
1/4 dl room of sojacuisine
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Afgieten (kookvocht bewaren) en in stukken van 3 cm. snijden.
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Vier vlaaivormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg.
- Gaatjes in de bodem prikken en 10 minuten bakken.
- Ondertussen boter smelten, bloem toevoegen, glad roeren en 1/4 ltr. van het asperge-kookvocht toevoegen. 10 min. zachtjes laten koken.
- Mosterd, de helft van de kaas, eidooier, room en asperges erdoor scheppen en over de taartbodems verdelen.
- Bestrooien met een eetlepel kaas en in ongeveer 5 tot 10 minuten op 220°C goudbruin bakken.