Terug naar Recepten
Aspergetimbaaltje met verse en gerookte zalm
Wit Lunch 4 personen 30 - 45 minuten
Ingrediënten
200 gr. verse zalm
4 plakken gerookte zalm
400 gr. asperges
2 dl. half geslagen room
3 blaadjes gelatine
scheutje witte wijn
peper en zout
16 aspergekoppen van ca. 8 cm lengte
4 toefjes dille of bieslook
Voorbeiding
Bieslookmousseline:
- fijn gesneden bieslook
- 2 eigelen
- olijfolie
- 2 tl mosterd
- 3 eiwitten
- 2 el ciderazijn
- zout
Bereiding
- Week de gelatine in een kom met koud water.
- Hak de verse zalm fijn en breng op smaak met peper en zout.
- Schil de asperges en kook ze gaar.
- Snijd van de 16 asperges vanaf de kop stukken van ca 8 cm. en doe de rest van de asperges in de keukenmachine.
- Verwarm de witte wijn en los daarin de geweekte gelatine op en voeg dit bij de asperges en pureer alles tot een gladde massa.
- Koud laten worden en de room erdoor spatelen en op smaak brengen met wat zout.
- In 4 ronde vormpjes van 7 cm hoog (timbaaltjes) scheppen en in de koeling plaatsen.
- Voor de mousseline de eigelen met de mosterd, de ciderazijn en het zout mengen, daarna al kloppend met een dun straaltje de olijfolie toevoegen tot een mayonaise ontstaat.
- De eiwitten stijf kloppen en met de bieslook door de mayonaise roeren.
- Leg in het midden van het bord de verse zalm, plaats daarop het aspergetimbaaltje, leg daar de 4 aspergekoppen omheen.
- Leg boven op het timbaaltje een roosje van de gerookte zalm en een toefje dille.
- Lepel rond dit geheel wat bieslook- mousseline.