Aspergezalmtaart

De ingredienten

  • 6 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg
  • 1 kg asperges
  • 350 gr verse zalm
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 125 ml crème fraiche
  • 50 gr geraspte cheddar
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 125 roquefort
  • boter om in te vetten
  • verse bieslook
  • 2 takjes verse tijm

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Laat de plakjes deeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180℃.
  3. Schil de asperges en snijd ze door de helft.
  4. Blancheer de asperges een paar minuten.
  5. Snijd de zalm in kleine stukjes, doe de bieslook en tijm erdoor.
  6. Klop de eieren los met de melk, crème fraîche en de geraspte kaas, breng op smaak met zout en peper.
  7. Vet de quichevorm in met boter en bekleed dit met het eventueel iets uitgerolde deeg.
  8. Leg de helft van de asperges in het rond, doe er de helft van de zalm over, herhaal dit nog een keer.
  9. Schenk het ei-kaasmengsel erover.
  10. Brokkel de roquefort en verdeel dit over de taart.
  11. Bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten gaar.