Ingrediënten
6 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg
1 kg asperges
350 gr verse zalm
2 eieren
125 ml melk
125 ml crème fraiche
50 gr geraspte cheddar
zout
vers gemalen peper
125 roquefort
boter om in te vetten
verse bieslook
2 takjes verse tijm
Bereiding
- Laat de plakjes deeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Schil de asperges en snijd ze door de helft.
- Blancheer de asperges een paar minuten.
- Snijd de zalm in kleine stukjes, doe de bieslook en tijm erdoor.
- Klop de eieren los met de melk, crème fraîche en de geraspte kaas, breng op smaak met zout en peper.
- Vet de quichevorm in met boter en bekleed dit met het eventueel iets uitgerolde deeg.
- Leg de helft van de asperges in het rond, doe er de helft van de zalm over, herhaal dit nog een keer.
- Schenk het ei-kaasmengsel erover.
- Brokkel de roquefort en verdeel dit over de taart.
- Bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten gaar.