Terug naar Recepten

Aspergezalmtaart

Wit Bijgerecht 0 personen 30 - 45 minuten

Aspergezalmtaart

Ingrediënten

 6 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg

 1 kg asperges

 350 gr verse zalm

 2 eieren

 125 ml melk

 125 ml crème fraiche

 50 gr geraspte cheddar

 zout

 vers gemalen peper

 125 roquefort

 boter om in te vetten

 verse bieslook

 2 takjes verse tijm

Bereiding

  • Laat de plakjes deeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 180.
  • Schil de asperges en snijd ze door de helft.
  • Blancheer de asperges een paar minuten.
  • Snijd de zalm in kleine stukjes, doe de bieslook en tijm erdoor.
  • Klop de eieren los met de melk, crème fraîche en de geraspte kaas, breng op smaak met zout en peper.
  • Vet de quichevorm in met boter en bekleed dit met het eventueel iets uitgerolde deeg.
  • Leg de helft van de asperges in het rond, doe er de helft van de zalm over, herhaal dit nog een keer.
  • Schenk het ei-kaasmengsel erover.
  • Brokkel de roquefort en verdeel dit over de taart.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten gaar.