Aspic van asperges, gekookte ham, peterselie en kwartel eitjes

De ingredienten

  • 2 plakken gekookte ham, dik gesneden
  • 8 middelgrote asperges
  • 8 kwarteleitjes
  • peterselie
  • 8 blaadjes gelatine
  • crème fraîche
  • tuinkers
  • peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Bereiding

  1. Schil de asperges goed van kop naar onderkant.
  2. Zet de asperges op met koud water en zout en kook ze beetgaar.
  3. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten, spoel ze koud en pel ze.
  4. Als de asperges goed zijn uit het water halen en laten uitdampen en uitlekken.
  5. Peterselie hakken, ham in kleine blokjes snijden, asperges in stukjes snijden.
  6. Gelatine in koud water laten weken.
    1. Neem een halve liter aspergevocht en breng dit op smaak met peper en zout.
    2. Los hierin de geweekte blaadjes gelatine op en zet de gelei koud.
    3. Als de gelei een beetje gestold is een klein bodempje van de gelei in een vormpje doen en hierop de kopjes van de asperges leggen.
    4. Verdeel daarna de ham, peterselie, stukjes asperges en de kwarteleitjes.
    5. Vul de vormpjes goed met ingrediënten om zo weinig mogelijk gelei te hoeven gebruiken.
    6. Vul als laatste de vormpjes met gelei en laat ze opstijven in de koelkast.
    7. Als de aspic goed koud is (zeker 4 uur later) de aspic uit de vormpjes halen door de vormpjes even in een heet waterbad te dompelen met de onderkant en ze dan op de kop te draaien.
    8. Maak de crème fraîche op smaak met peper en zout en geef hier een beetje van erbij.