Terug naar Recepten
Aspic van asperges, gekookte ham, peterselie en kwartel eitjes
Wit Hoofdgerecht 0 personen 45 - 60 minuten
Ingrediënten
2 plakken gekookte ham, dik gesneden
8 middelgrote asperges
8 kwarteleitjes
peterselie
8 blaadjes gelatine
crème fraîche
tuinkers
peper en zout
Voorbeiding
- Schil de asperges goed van kop naar onderkant.
- Zet de asperges op met koud water en zout en kook ze beetgaar.
- Kook de kwarteleitjes in 4 minuten, spoel ze koud en pel ze.
- Als de asperges goed zijn uit het water halen en laten uitdampen en uitlekken.
- Peterselie hakken, ham in kleine blokjes snijden, asperges in stukjes snijden.
- Gelatine in koud water laten weken.
Bereiding
- Neem een halve liter aspergevocht en breng dit op smaak met peper en zout.
- Los hierin de geweekte blaadjes gelatine op en zet de gelei koud.
- Als de gelei een beetje gestold is een klein bodempje van de gelei in een vormpje doen en hierop de kopjes van de asperges leggen.
- Verdeel daarna de ham, peterselie, stukjes asperges en de kwarteleitjes.
- Vul de vormpjes goed met ingrediënten om zo weinig mogelijk gelei te hoeven gebruiken.
- Vul als laatste de vormpjes met gelei en laat ze opstijven in de koelkast.
- Als de aspic goed koud is (zeker 4 uur later) de aspic uit de vormpjes halen door de vormpjes even in een heet waterbad te dompelen met de onderkant en ze dan op de kop te draaien.
- Maak de crème fraîche op smaak met peper en zout en geef hier een beetje van erbij.